Doe mee met Special Arts deze zomer: Dichter op het doek & Ikjes Marathon


Dichter op het doek

Onder de inzendingen voor de Special Award (een stimuleringsproject en landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een beperking) zijn er verschillende titelloze kunstwerken. Wij hebben hier een selectie van gemaakt en nodigen iedereen uit om bij deze kunstwerken een gedicht of titel te schrijven. Hoe je dat doet, zelf of als begeleider met een groep, lees je op deze pagina van de Special Arts website, en daar vind je ook de kunstwerken.

Stuur ons je titels of gedichten en zet erbij bij welk kunstwerk het hoort. Ze hebben allemaal een nummer.
Inzenden kan tot 8 september 2024 via de knop hieronder.

Bekijk de kunstwerkenStuur ons jouw inzendingen

Ikjes marathon

Een Ikje is een Zeer Kort Verhaal, óf – voor de kenners van Het Andere Gedicht – een momentje! De kracht van het ikje is de kortheid – je mag niet meer dan 120 woorden gebruiken. Dus je moet je richten op het moment waar het écht om gaat.

Bekijk de video hiernaast waarin Laura Theunissen meer vertelt over het ikje en een voorbeeld geeft.

Heb jij ook een ikje geschreven? Vanaf 18 juni tot 5 oktober 2024 kan je één tot maximaal drie ikjes inzenden.

Alle ikjes worden vanaf 1 augustus op de ikjesmarathonwebsite geplaatst en zijn dan te delen op sociale media. We zullen sommige inzendingen uitlichten op social media en in artikelen op het online platform van ILFU. In oktober zijn de Ikjes een week lang te lezen in de hal van Station Utrecht Centraal. Een speciale ILFU-Ikjes-redactie selecteert de Ikjes die gedurende het festival gepubliceerd worden op de Achterpagina van NRC. En jawel: een selectie van 365 Ikjes belandt in een heuse scheurkalender (verwacht december 2024)! Voor de tien origineelste Ikjes is er bovendien een prijs van 500 euro. Raadpleeg de agenda voor de specifieke deadlines, én activiteiten!

Meer uitleg en tips om een ikje te schrijven vind je in de handout en je kunt je ikjes naar ons opsturen via de knop hieronder.

Bekijk de handoutStuur ons jouw ikjes